Páratlan vörös borokkal várja a Vas-hegy...

 

A Vas-hegyen több évszázados hagyománya van a bortermelésnek. A Soproni Borvidék részét képező hegyen elsősorban kékfrankos, zweigelt, pinot noir töltenek hordókba.

Az újjáéledő családi gazdálkodások mellett Vaskeresztesen palackozó és feldolgozó üzem, illetve pálinkafőző is működik. Osztrák oldalon a családi gazdálkodás és borkimérés megmaradt, korszerű vinotékák kialakításával.

 

Fontos megemlíteni, hogy a rendszerváltás előtt itt húzódott a határsáv, a Vashegy és falu között drótkerítés magasodott. A zártságnak számos hátránya mellett a terület ennek köszönhetik, hogy megmaradt a Pinka-szurdok és a vidék páratlan ökológiai kincsei.  

 

Ismerje meg ezt az egyedi klimatikus és talajtani adottságokkal bíró borvidéket, fedezze fel a borvidéki pincészetek sajátosságait!

 

Vas-hegyi borkóstoló ajánlatunk itt letölthető >>>

 

 

Saját horgásztó és a Pinka patak várja a pecásokat...

 

Meglepné párját, gyermekét egy olyan pihenéssel, ahol végre ő sem nyavalyog a strandolós, kirándulós programok miatt? Vagy csak örömmel venné,- ha a család pecás tagjai is hódolhatnának hobbijuknak, miközben Ön pihen? Szeretné, ha mindeközben gyermekei is minél több időt töltenének a tiszta friss levegőn? Akkor Önnek az Alpesi Fogadóban a helye!

A fogadó előtti saját tavunkra ingyenes napi horgászjegyet biztosítunk a család minden horgásztagjának. (Állami horgászjegy, vagy turista állami jegy megléte kötelező). A kis méretű tó rengeteg pontyot, kárászt, keszeget rejt....

Részletes információ itt  >>>

Ha ez sem lenne elég mindössze 2 percre található fogadónktól a Pinka patak, mely a folyóvizi pisztráng, domolykó  horgászat szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőseget.  (napi horgászjegy váltása mellett).  A Pinka patak a Rába folyó legjelentősebb vasi mellékvize. Kíváló vízminősége és állandó vízszintje miatt kiszámíthatóan jó  horgászvíz hírében áll. 

 

Részletes információ itt >>>

 

Fürdőzés a közeli Ausztriában....


Vaskeresztestől mindössze 7 kilométerre, Burg falu mellett található a Badesee Burg, egy szépen karbantartott, úszásra, strandolásra kitűnően alkalmas tó.

A tó vize nyáron 23-­27 fokos, medre aprókavicsos, partján szépen karbantartott fű és az egyik oldalon árnyékot adó fák is sorakoznak.

A tó lassan mélyül, a part mentén kényelmes mellúszásban 20­-22 perc alatt körbeúszható.
A gyermekek szórakozását szolgálja a parton egy kis játszótér, a tóban több nagyméretű felfújható gyermekjáték és egy vizicsúszda.
A strandon található még egy röplabda­, tenisz­, kosárlabdapálya és egy trambulin is. 

 

Nyitvatartás: májustól szeptemberig minden nap 09:00 ­- 20:00 óra. 

 

Belépőjegyek:
Felnőtt: 4 € /  Diák (15-­18 év között): 3 € / Gyerek (15 év alatt): 1 €

Úszójegy 18:00 után: Felnőtt: 2,50 € / Diák: 1,5 € /Gyerek: 0,5  €

 

Részletes információ itt  >>>

 

Vándorolj a Vas-hegyen kerékpárral....

 

Szombathelyről nyugati irányba indulunk Bucsu felé, majd Nardán átlépünk osztrák területre, ahol ízelítőt vehetünk nyugati szomszédunk kultúrájából, tájából és gasztronómiájából. Az Alpok lábánál hegyes vidéken járunk, ahol a szőlőtermesztésnek komoly hagyománya van. Ma szabadon kerekezünk ki-be a határon, ahol már a néhai őrbódé is magányosan áll, egy letűnt kor mementójaként. Távolság: 66 km  Szintkülönbség: 480 m  Települések: Szombathely - Bucsu -Narda - Burg – Hannersdorf – Woppersdorf - Felsőcsatár – Vaskeresztes - Deutsch-Schützen – Pornóapáti

Vas-hegyi kerékpártúra itt >>>

Osztrák-magyar kerékpártúrák itt >>> 

 

Vadban gazdag terület várja a vadászokat....

 

A Vaskeresztes környékén az Aranypatak Vadásztársaság látja el a vadgazdálkodási feladatokat. A tapasztalatok és a területhasználók információi alapján megállapítható, hogy a nagyvad állomány jelentős.  

A magyar vadászok mellett ősszel rendszeresen felkeresik német, cseh, osztrák vadászok  a csodálatos vadvilággal rendelkező területet.

Vadászat-szervezés: Tel.: (94) 320 433; (20) 269 2533; (20) 209 31 42

 

Vasfüggöny Múzeum várja a történelem szerelmeseit

 

A szomszédos Felsőcsatár településen, ahol egy helybéli nyugdíjas, Goják Sándor - egykor maga is határőr - kertjében saját múzeumot szentelt a vasfüggönynek. A magánmúzeuma részletesen bemutatja a technikai határzár mindhárom korszakát, a határvidéken használt tárgyakat, például a helybeliek által is rettegett taposóaknákat. 

 

Részletes információ itt olvasható >>>

 

Szolgáltatások

gallery/id_5070_8
gallery/halaskep3
gallery/burgfurdo
gallery/csaladi_bringázás
gallery/weinblick2
gallery/hannersdorf_freibad_300x200
gallery/pinkapisztráng
gallery/vashegy
gallery/vadasz
gallery/vasfuggon16